DOE HET ZELF DELFT 28 JUNI
Op 28 juni organiseerde Youthbank Delft een workshop & inspiratie avond voor Delftse jongeren in Club Ciccionina.
Met veel energie werd door een zeer divers gezelschap van zo’n 35 jongeren samengewerkt aan plannen voor hun stad.

Inspiratie werd verzorgd door David Koster (TopNotch), Anna Oosterling (Tour Manager Typhoon) en Hakim Sugito (Barbaar).
Deze oudere generatie vertelde hoe ze met hard werken hun dromen waarmaken en hoe belangrijk de sociaal-culturele infrastructuur van Delft is geweest voor hun ontwikkeling.

In gemixte groepen werden mooie plannen voor de stad gemaakt. Er werd veel gesproken over voorzieningen en mogelijkheden om talenten te ontwikkelen en mensen uit andere groepen te ontmoeten. De ideeën waren uiteenlopend: een buurtcamping, een ‘freezone’ in de wijken, een prominente plek voor street-art in de stad, een analoog & digitaal spel-event en een informatieplatform voor podium talent. De komende tijd wordt verder gewerkt aan deze plannen.

Wij kijken met trots terug op deze geweldige avond!
Carmen, Ferrán & Babette maakte hun eerste Youthbank Delft videoproductie. Bekijk hun sfeerimpressie van de avond!

YOUTHBANK DAAGT U UIT!
Afgelopen maanden zijn ook veel professionals en andere organisaties aangehaakt bij Youthbank.
Op dinsdag 25 oktober dagen wij iedereen uit om samen te onderzoeken hoe we onze beweging krachtiger maken. Wij maken graag gebruik van uw expertise. Van buurtwerker tot ondernemer: elke betrokken Delftenaar of professional werkzaam in Delft is welkom! U hoeft zich alleen aan te melden, wij zorgen voor een energieke inspirerende bijeenkomst!
(Precieze tijd & locatie maken we later bekend)

WORKSHOP OP SCHOOL
Op 29 juni gaven wij op de maatschappelijke stagedag van het CLD Hof van Delft onze eerste workshop op school. De leerlingen brachten aan de hand van thema’s voor ons in kaart wat zij vonden dat beter kon in Delft en bedachten creatieve oplossingen. We werden geholpen door Iris & Laurie van JouwDelft. Het lijkt ons erg leuk om nog veel meer van dit soort workshops te geven! Stuur ons een bericht voor meer informatie.

MEEDOEN
Bij Youthbank wordt alles beslist en gedaan door jongeren zelf.
Daarom is het een unieke kans voor hen om nieuwe mensen leren kennen, bijzondere dingen te ervaren en op en leuke manier veel dingen te leren.
Misschien kent u jongeren die het leuk vinden om mee te doen, of heeft u een plek waar u Youthbank onder de aandacht kunt brengen. Hier vindt u teksten en foto’s die u kunt gebruiken voor uw eigen communicatie. Iets delen van de Facebookpagina is natuurlijk ook mogelijk.

U kunt jongeren laten weten dat ze op twee manieren mee kunnen doen:

Youthbank-lid worden
Als Youthbanker (13-25 jaar) maak je je sterk om Youthbank bekender te maken en andere jongeren te inspireren. Je beslist samen over de beschikbare €5000,- die we dit jaar verdelen onder mooie plannen. Je organiseert samen met de andere Youthbank-leden zelf ook acties die zorgen voor meer aandacht, inspiratie en extra (financiele) middelen.

Een aanvraag doen bij Youthbank
Jongeren onder de 25 jaar met een goed idee kunnen bij ons een aanvraag doen voor budget en hulp. Youthbank helpt graag bij het uitvoeren van de plan. Heb je een goed idee? Stuur ons een mail, whatsapp (06 24 98 15 09). De Youthbank jongeren beslissen na een gesprek of jouw plan past bij Youthbank of helpen je op een andere manier verder.

YOUTHBANK DE KOMENDE MAANDEN
Hieronder vindt u het globale programma van Youthbank de komende maanden. Deze zomer werkt Youthbank elke woensdag in het Rietveld Theater. In september starten we een nieuwe Youthbank cyclus. U blijft op de hoogte van Youthbank en projecten van Delftse jongeren door ons te volgen op Instagram, Facebook en Snapchat.

Wij wensen u een hele fijne zomer!

Vriendelijke groeten,

Carmen, Karim, Zeverinio, Babette, Ferrán, Donald, Marc, Jean, Noa, Soraya & Sanne

p.s
Laat ons weten of u geïnteresseerd bent mee te doen op 25 oktober!

Youthbank Nieuwsbrief Juli 2016